Kézműves bor

A metszéstől a palackozásig...

Kézműves borokat készítünk. Borászatunkban szinte minden folyamat kézi munkavégzéssel történik a minőség maximális megőrzése érdekében. Mit is jelent a kézműves bor? Sajnos egyre többen használják ezt a kifejezést olyankor is, amikor nem indokolt. A zöldmunka kizárólag kézzel történik. Azaz az előmetszés, a metszés, a törzstisztítás, a hajtásválogatás (már ahol csinálják)...a  hozamkorlátozás kézi fürtszelekcióval, majd sok egyéb munkálat után a kézi szüret. Ezt követi egy újabb kézi fürtválogatás majd jöhetnek a pincemunkák, ahol néhány dolog azért gépesített, de szintén a minőség érdekében. A pincében a munkák nagyobb része szintén kézzel történik. A Spontán erjesztés alapvető, hiszen ez a természetesség alapköve. És persze simmiféle adalékanyag, csak minimális kén! Így készül a mi kézműves borunk.