Kóstoló

Borkóstoló


A borkóstolót Gémesi András borász (tulajdonos) tartja. Minimális létszám nincsen, maximális viszont van. A kóstolón legfeljebb 8 fő vehet részt. Sok szakmai kérdést is érintünk úgy, mint:

- miért nehezebb a natúr bor elkészítése, mik a kihívások?

- szemléletek: natúr borok, bio borok, biodinamikus gazdálkodás, organikus gazdálkodás

- kénmentesség

- spontán erjesztés

- szűretlenség és derítetlenség jelentősége

- csapról palackozás jelentősége

- hordó vagy tartály, ha hordó hányad töltésű legyen, ami a legjobban illik az adott tételhez.

 - a mustot durva seprőn vagy finom seprőn erjesszük vagy szinte rögtön levegyük a seprőről. Hogyan döntsük el?

- kell -e hozamkorlátozás, előnyei és hátrányai

- zöldmunkák jelentősége 

- egyéb döntések a szőlőben és a pincében

- stílusok, belföld vs. külföld

A borok


1. Szent György-hegyi Olaszrizling 2016

2. Szent György-hegy Olaszrizling 2017

3. Szent György-hegy Olaszrizling 2018 Hordóválogatás

4. Szent György-hegyi Olaszrizling 2018 Hordóban erjesztett

5. Narancsbor 2017

6. Szent György-hegyi Kékfrankos 2019 (szinte kénmentes, 30mg/L összkén)

7. Szent György-hegyi Cabernet Sauvignon 2019 (szinte kénmentes, 20mg/L összkén)

8. Szent György-hegyi Caberner Sauvignon 2020 (kénmentes)

9. Szent György-hegyi Olaszrizling 2021 (kénmentes)

10. Cabernet Franc 2021 (kénmentes)

A borkóstoló árát a kóstolt tételek palack ára alapján számoljuk (lásd webáruház), más költség nincsen. A kibontott palackokat el lehet vinni. Minimum 4 tételt kóstolunk.

Jelentkezés időpont egyeztetés végett: 0670-2106576 Lázár Helén.