
Kóstoló
Borkóstoló
A borkóstolót Gémesi András borász (tulajdonos) tartja. Minimális létszám nincsen, maximális viszont van. A kóstolón legfeljebb 8 fő vehet részt. Sok szakmai kérdést is érintünk úgy, mint:
- miért nehezebb a natúr bor elkészítése, mik a kihívások?
- szemléletek: natúr borok, bio borok, biodinamikus gazdálkodás, organikus gazdálkodás
- kénmentesség
- spontán erjesztés
- szűretlenség és derítetlenség jelentősége
- csapról palackozás jelentősége
- hordó vagy tartály, ha hordó hányad töltésű legyen, ami a legjobban illik az adott tételhez.
- a mustot durva seprőn vagy finom seprőn erjesszük vagy szinte rögtön levegyük a seprőről. Hogyan döntsük el?
- kell -e hozamkorlátozás, előnyei és hátrányai
- zöldmunkák jelentősége
- egyéb döntések a szőlőben és a pincében
- stílusok, belföld vs. külföld
A borok
1. Szent György-hegyi Olaszrizling 2016
2. Szent György-hegy Olaszrizling 2017
3. Szent György-hegy Olaszrizling 2018 Hordóválogatás
4. Szent György-hegyi Olaszrizling 2018 Hordóban erjesztett
5. Narancsbor 2017
6. Szent György-hegyi Kékfrankos 2019 (szinte kénmentes, 30mg/L összkén)
7. Szent György-hegyi Cabernet Sauvignon 2019 (szinte kénmentes, 20mg/L összkén)
8. Szent György-hegyi Caberner Sauvignon 2020 (kénmentes)
9. Szent György-hegyi Olaszrizling 2021 (kénmentes)
10. Cabernet Franc 2021 (kénmentes)
A borkóstoló árát a kóstolt tételek palack ára alapján számoljuk (lásd webáruház), más költség nincsen. A kibontott palackokat el lehet vinni. Minimum 4 tételt kóstolunk.
Jelentkezés időpont egyeztetés végett: 0670-2106576 Lázár Helén.